به گزارش سلام لردگان به نقل از ايسنا - محمود مظفر در تشريح و تحليل اقدامات صورت گرفته از سوي امدادگران اين سازمان و همچنين بيان مهم ترين عملياتهاي صورت گرفته در سال گذشته (91) با بيان اينکه در سال گذشته 26 هزار و 286 مورد حادثه در کل کشور رخ داده است.
گفت: در اين 11 ماه 20 هزار و 300 مورد عمليات توسط امدادگران ارائه شده است و همچنين 5984 مورد خدمت نيز به مردم ارائه شده است.
وي با بيان اينکه 606 هزار و 645 تن در اين حوادث آسيب ديدهاند، گفت: اين در حالي است که 34 هزار و 462 نفر توسط امدادگران و در عملياتهاي جستجو و نجات، رهاسازي نجات يافتهاند.
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با بيان اينکه 572 هزار و 183 تن خدمات امدادي همچون خدمات مناسبتي و حضوري، اسکان و تغذيه دريافت کردهاند، گفت: همچنين در 11 ماهه سال 91؛ 172 هزار و 545 تن در حوادث دچار مصدوميت شدند که از اين ميان 19 هزار و 864 نفر توسط امدادگران به مراکز درماني منتقل شده و 134 هزار و 375 نفر نيز به صورت سرپايي و در محل حادثه درمان شدند.
توزيع جيره غذايي به141 هزار تن
فعاليت 37هزار تيم براي 20هزار عمليات

هلال احمر
مظفر در ادامه تشريح اقدامات صورت گرفته توسط امدادگرانش به اسکان 270 هزار و 928 نفر در طي عملياتهاي امدادي اشاره کرد و گفت: همچنين ميان 141 هزار و 496 نفر نيز بسته غذايي توزيع شد.
فروردين پرمخاطره 91
مظفر با بيان اينکه در طول 11 ماه سال 91؛ 37 هزار و 76 تيم عملياتي شامل 148 هزار و 92 امدادگر وظيفه پوشش امدادي حوادث رخ داده شده را بر عهده داشتند گفت: بررسي آمارهاي موجود به صورت ماهيانه نشان ميدهد که از مجموع 20 هزار و 300 مورد عمليات پوشش داده شده در 11 ماه سال 91؛ فروردين ماه با ثبت 2824 مورد عمليات در صدر عملياتها قرار دارد و پس از آن تيرماه 2213 و شهريور ماه با 2195 مورد عمليات در مراتب بعدي قرار دارند.
به گفته رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر مهرماه سال 91 با ثبت 1508 مورد عمليات پوشش داده شده از سوي اين سازمان، رخداد کمترين حوادث را به خود اختصاص داده است.
وي همچنين در مورد آمارهاي ماهانه تعداد خدمات ارائه شده در 11 ماهه سال 91، با بيان اينکه از ميان 5984 مورد خدمات اراهئ شده به افراد؛ شهريور ماه با 926 در صدر ارائه بيشترين خدمات قرار دارد گفت: پس از آن فروردين ماه با ثبت 917 مورد خدمت، تيرماه با 842 ارائه خدمت در مراتب بعدي ارائه بيشترين خدمات قرار دارند.
اصفهان صدرنشين حوادث و عملياتهاي جادهاي
وي در مورد استانهايي که بيشترين تعداد عمليات و خدمات در آنان پوشش داده شده است با بيان اينکه از مجموع 262 هزار و 84 استان، اصفهان با 2938 درصد و پس از آن استانهاي مازندران با 2256 مورد عمليات و خدمت و استان سمنان با 1707 عمليات در مراتب بعدي قرار گرفتهاند گفت: در استانهاي بوشهر، قم و ايلام کمترين حوادث رخ داده شده است، گفت: همچنين از مجموع 20 هزار و 300 عمليات پوشش داده شده توسط امدادگران استان اصفهان با 2518 مورد درصدر و استانهاي فارس (1235 عمليات) و مازندران (1064 مورد) در مراتب بعدي پوشش بيشترين عملياتها قرار گرفتند و استانهاي بوشهر، قم و ايلام نيز داراي کمترين عملياتها بودهاند.

هلال احمر
46درصد تصادفات پارسال،واژگوني بود!
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با بيان اينکه از مجموع عملياتهاي پوشش داده شده توسط امدادگران در حوادث جادهاي، 46 درصد (7475 مورد) مربوط به واژگوني بوده است، گفت: تصادف با اختصاص 41 درصد (6697 مورد)، انحراف و برخورد وسيله نقليه با مانع 10 درصد (1705 عمليات)، نقص فني 2 درصد (284 مورد) و حريق با اختصاص يک درصد (171 عمليات) در مراتب بعدي بيشترين نوع عملياتهاي جادهاي قرار دارند.
وي با بيان اينکه در 11 ماه، 16 هزار و 332 عمليات جادهاي توسط امدادگران اين سازمان پوشش داده شده است گفت: در اين حوادث جادهاي 57 هزار و 778 تن دچار حادثه شدند که از اين ميان 25 هزار و 66 تن نجات يافتند.
به گفته وي در حوادث جادهاي سال 91؛ 39 هزار و 649 تن دچار مصدوميت شدند که از اين ميان 13 هزار و 538 نفر توسط امدادگران به مراکز درماني منتقل و مابقي به صورت سرپايي و در محل درمان شدند.
مظفر با بيان اينکه 3409 مورد عمليات رهاسازي شده توسط امدادگران در عملياتهاي جادهاي پوشش داده شده است، گفت:در 11 ماه سال 91 نسبت به مدت مشابه سال قبلش، شاهد افزايش 75 درصدي عملياتهاي جادهاي بودهايم به گونهاي که تنها 46 درصد از کل عملياتهاي جادهاي مربوط به واژگوني وسايل نقليه بوده است.
به گفته رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر در سال 90، تنها 9323 مورد عمليات جادهاي توسط امدادگران پوشش داده شده بود و اين در حالي است که در سال 91 16 هزار و 332 عمليات جادهاي رخ داده بود.
وي در تشريح مهم ترين عملياتهاي جادهاي پوشش داده شده توسط امدادگران به واژگوني اتوبوس راهيان نور در بروجن با 44 حادثه ديده و برخورد دو دستگاه ميني بوس با تانکر سوخت که به 11 سانحه معلمان لردگان، شهرت دارد اشاره کرد و گفت: همچنين برخورد 2 دستگاه اتوبوس در محور سمنان که منجر به حادثه ديدن 80 تن شد نيز از ديگر عملياتهاي مهم در سال 91 بوده است.
وي در پاسخ به اين سوال که بيشترين عملياتهاي امدادي در حوزه جاده در کدام استانها رخ داده است، مجددا به استان اصفهان با ثبت 2083 عمليات جادهاي اشاره کرد و گفت: استانهاي فارس (1029 عمليات) و آذربايجان شرقي با (822 مورد) در مراتب بعدي قرار دارند اما استانهاي بوشهر، قم و ايلام نيز داراي کمترين تعداد عمليات جادهاي هستند.
به گفته وي، پايگاههاي (اصفهان-نائين)، (خميني شهر-نجف آباد) و (نجف آباد-اصفهان) داراي بيشترين تعداد عملياتهاي جادهاي بودهاند.

هلال احمر
چرا محورهاي اصفهان خطرناک هستند؟
چرا خودروها در اين محور واژگون ميشوند؟
همچنين محمود مظفر در تشريح چرايي رخداد بيشترين حوادث در محور اصفهان با بيان اينکه در حوادث جادهاي مثلث عامل انساني، راه و خودرو همواره مورد توجه قرار ميگيرد، گفت: در بحث جاده، مسائلي همچون خسته کننده، يکنواخت و طولاني بودن مسير بسيار حائز اهميت است که در محورهاي اصفهان و شيراز اين مسئله نيز به چشم ميخورد.
وي با بيان اينکه اکثر محورهاي اين استان شانه خاکي مطمئني ندارند و اختلاف ارتفاع في ما بين سطح جاده و زمين باعث به وجود آمدن مسائلي ميشود به گونهاي که پس از تصادف و انحراف، خودرو به دليل ارتفاع واژگون شده که خساراتي نيز به همراه دارد.
مظفر با بيان اينکه در جادههاي اين چنيني بايد مسائل ايمني همچن نصب گاردريل و تامين روشنايي در شب بسيار مورد توجه قرار گيرد گفت: در محورهاي اصفهان راهها به دليل طولاني بودن خسته کننده هستند.
خسته کننده بودن راه،بلاي جان رانندگان
راه حل آسان براي کاهش حوادث و تصادفات
وي با بيان اينکه يکي ديگر از عاملهاي تعددحادثه در محورهاي اصفهان ناشناس بودن مسير و جاده است گفت: جالب است بدانيد با اينکه محورهاي شمالي به دليل پيچ و کوهستاني بودن خطرناک تر هستند اما معمولا مردم به اين مسيرها آشناتر بوده و به دليل فضاي سرسبز و تنوع جاده (گردنههاي متعدد) رانندهها خسته نشده و احتياط بيشتري را در رانندگي دارند به گونهاي که موجب کاهش حوادث مي شود.
مظفر با بيان اينکه مردم به دليل کفي بودن جادههاي اصفهان شناخت کمتري نسبت به آن داشته و احتياط کمتري مي کنند گفت: اصفهان و شيراز داراي بيشترين طول راهها است که اين مسئله موجب خسته شدن راننده ميشود.
به گفته وي راه اندازي مجتمعهاي خدمات رفاهي ميتواند گام موثري در تنوع بخشيدن به مسير و کاهش خستگي رانندگان باشد،بگونهاي که راه اندازي اين مجتمعها توانست در کاهش حوادث اتوبان تهران- قم نيز موثر بود.
مظفر در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ايمني وسايل نقليه گفت: مهمترين بحث در عملياتهاي جادهاي واژگوني است به گونهاي که بيش از 40 درصد عملياتها مربوط به واژگوني بوده است و جاي سوال است که چرا به محض واژگون شدن خودروها، آنها اوراق مي شوند.

هلال
تهران در صدر عملياتهاي کوهستان
مظفر در ادامه تشريح اقدامات صورت گرفته از سوي امدادگرانش در سال گذشته با بيان اينکه 835 مورد عمليات در کوهستانهاي کشور توسط امدادگران اين سازمان پوشش داده شده است گفت: تهران با 126 عمليات در صدر استانهاي داراي بيشترين حوادث در کوهستانها بوده است.
وي با بيان اينکه پس از آن مازندران با 59 مورد و فارس با 58 عمليات در کوهستانها در مراتب بعدي قرار دارند، گفت: استانهاي زنجان (چهار مورد)، قم و هرمزگان (سه عمليات) در مراتب استانهايي قرار دارند که کمترين عمليات کوهستان در آن رخ داده است.

هلال احمر
آذربايجان غربي در صدر عملياتهاي برف و کولاک
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر همچنين در مورد عملياتهاي برف و کولاک امدادگرانش در سال 91 با بيان اينکه در مجموع 480 عمليات در حوزه برف و کولاک رخ داده است، گفت: از اين ميان استانهاي آذربايجان غربي با 48 عمليات، مازندران با 46 مورد و اصفهان با 34 عمليات برف و کولاک در صدر استانهاي داراي اين مشکل قرار گرفتند.
به گفته وي اين استانها در حالي صدر نشين هستند که استان البرز تنها با رخداد چهار حادثه برف و کولاک در مرتبه آخر قرار گرفته است.
وي در مورد پايگاههايي که بيشترين تعداد عملياتهاي برف و کولاک را پوشش دادهاند به پايگاه اشنويه اشاره کرد و گفت: پايگاه گردنه خوش ييلاق- آزادشهر، کياسر – ساري در اين حوزه صدر نشين هستند.

نمودار

نمودار

نمودار